WIE IS COMBOLUTION?

MISSIE & VISIE
Combolution staat voor het creëren van unieke kunstwerken in de openbare ruimte en het bieden van creatieve workshops op maat. Combolution wil inspireren, creativiteit stimuleren en onze leefomgeving meer kleur geven.

Mijn naam is Vincent William, eigenaar van Combolution. In 2006 zette ik mijn eerste lijn met een spuitbus en sindsdien was ik verkocht. Vanaf 2012 ben ik actief als kunstenaar met als hoofddisciplines street art, graffiti en space painting. In dat jaar gaf ik mijn eerste graffiti workshop tijdens mijn studie Culturele Maatschappelijk Vorming aan de Han in Nijmegen. Sindsdien wist ik dat ik niet alleen wilde creëren, maar ook wilde inspireren. Met mijn studie specialiseerde ik mij in het ontwerpen, organiseren en uitvoeren van kunstzinnige activiteiten, evenementen en projecten op maat, op basis van een doordacht concept met een creatieve insteek.

Met meer dan tien jaar ervaring, ontzettend veel kunstprojecten, muurschilderingen en workshops achter de rug was ik in 2017 klaar voor de volgende stap; Met trots richtte ik Combolution op en besloot voor mijzelf te werken. Combolution is een samentrekking van de woorden combo en evolution en symboliseert de 'evolutie' of ontwikkeling van mijzelf als kunstenaar.

kunstprojecten

Naast creëren en inspireren organiseer ik graag street art en graffiti gerelateerde kunstprojecten en evenementen. Wat mij aanspreekt in het werken in de openbare ruimte is dat het kunstwerk een connectie maakt met de buurt en haar bewoners.

In 2014 organiseerde ik samen met Amsterdam Street Art mijn eerste grootschalige Street Art Festival in Miami, Florida tijdens Art Basel. In 2016 zette ik mijn eerste community art project op: PROJECT E.I.G.E.N. P.L.E.K. In dit project zette ik street art in als middel om vluchtelingen en buurtbewoners in Nijmegen Oost te verbinden. In datzelfde jaar zette ik samen met Poppodium Ede Graffiti Jam Ede op. Samen met 35 graffiti artiesten pimpten we een 70 meter lange fietstunnel in een dag en dit project werd fantastisch ontvangen. In 2017 organiseerden we een follow-up met een tweedaags street art festival in Ede. Meer dan 40 (inter)nationale street artists verzamelden zich om het grootste viaduct in Ede te pimpen.

Bekijk [hier] het overzicht van organisaties die gebruik hebben gemaakt van mijn diensten, evenals partners waarmee ik met regelmaat werk: