over combolution

– CREATE & INSPIRE –

Combolution staat voor unieke straatkunst en creatieve workshops op maat. 

‘Met Combolution wil ik creëren, inspireren en mijn passie overbrengen aan anderen.’

Combolution is in 2017 opgericht door Vincent William (1994, Ede), uit passie voor street art in de openbare ruimte. 

‘Sinds ik mij kan herinneren teken ik in schetsboeken, schoolschriften, notitieblokken, of eigenlijk alles wat voor me ligt. Als jongen van 14 jaar maakte ik voor het eerst kennis met de spuitbus, en die heeft me nooit meer losgelaten. 

Omdat er geen gedoogzone was waar ik mijn kunst kon ontwikkelen,
 begon mijn graffiticarriere op straat. In de loop van de tijd ontwikkelde ik verschillende stijlen, schilderde ik steeds grotere muren en organiseerde ik kleinschalige street art festivals in de buurt. Tijdens mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HAN in Nijmegen specialiseerde ik me in het ontwikkelen van verschillende urban art workshops en cursussen. Ik ontwikkelde methodes om street art in te zetten voor educatie, talentontwikkeling, sociale en fysieke verbinding. Tijdens mijn voltijd stage in 2014 bij Amsterdam Street Art maakte ik breder kennis met de street art wereld, artiesten, gallerien, en events. Ik kreeg de kans om onderdelen te organiseren voor het ASA Street Art Festival tijdens Art Basel in Miami, Florida. Een onvergetelijke ervaring.

Sindsdien wist ik het zeker. 
In 2017 was ik klaar voor de volgende stap en richtte ik Combolution op. Een bedrijf dat zich focust zich op muurschilderingen in de openbare ruimte, street art festivals, urban arts workshops en cursussen. Ik combineerde dat met mijn baan als cultuurmakelaar van de wijk Malburgen in Arnhem, en doe dat nog altijd met plezier. Inmiddels heb ik meer dan 100 workshops gegeven en muurschilderingen gemaakt. Je kunt mijn werk onder andere vinden in Londen, Porto, Ljubljana, Miami, en natuurlijk verschillende steden in Nederland.

Als kunstenaar werk ik in verschillende stijlen 
en probeer ik mijzelf niet teveel te duwen in hokjes. Ik haal mijn inspiratie vanuit de natuur, historie en typografie. Ik laat mijn muurschilderingen en projecten graag voor zichzelf spreken. Bekijk mijn portfolio en hieronder partners en opdrachtgevers waarmee ik werk en gepubliceerde artikelen over mijn muurschilderingen en projecten.’

Partners en opdrachtgevers
Gepubliceerde artikelen