over combolution

– CREATE & INSPIRE –

Combolution staat voor unieke straatkunst en creatieve workshops op maat. 
‘Met Combolution wil ik creëren, inspireren en mijn passie overbrengen aan anderen.’

Combolutie is in 2017 opgericht door Vincent William (1994, Ede) uit passie voor street art en graffiti. Een bedrijf dat zich focust zich op muurschilderingen in de openbare ruimte, street art festivals, urban arts workshops en cursussen. Ik combineer dat met mijn baan als cultuurmakelaar in Arnhem, en doe dat nog altijd met plezier.

Sinds ik mij kan herinneren teken ik op alles wat voor me ligt. Als tiener maakte ik voor het eerst kennis met de spuitbus, en die heeft me nooit meer losgelaten. Nooit had ik gedacht dat dit jaren later mijn werk zou worden. In 2012 begon ik mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HAN in Nijmegen. Ik specialiseerde me in het ontwikkelen van verschillende urban arts workshops en cursussen. Ik ontwikkelde methodes om street art in te zetten voor educatie, talentontwikkeling, sociale en fysieke verbinding in community art projecten.

In 2014 ging ik een jaar aan de slag bij Amsterdam Street Art om breed kennis te maken met de street art wereld. Ik kreeg de kans om in Miami – Florida, bij te dragen aan de organisatie van een groot street art festival tijdens Art Basel, een van de grootste hedendaagse kunstbeurzen ter wereld. Een onvergetelijke ervaring! Dit inspireerde me om ook in Nederland grootschalige graffiti events te organiseren. Per event brachten meer dan 50 artiesten uit binnen- en buitenland een bezoek aan onze events. Street art is inmiddels niet meer weg te denken uit het lokale straatbeeld. We hebben zelfs onze eigen graffiti gedoogmuur mogen openen waar we jongeren workshops kunnen geven.

Combolutie staat simpelweg voor de ‘evolutie’ van ‘Combo’, mijn alias als kunstenaar.
Mijn werk typeert zich door combinaties van verschillende stijlen. Daarbij probeer ik mijzelf niet te veel in hokjes te duwen en laat ik mijn werk graag voor zich spreken. Inmiddels heb ik honderden muurschilderingen gemaakt en workshops gegeven. Je kunt mijn werk onder andere vinden in Paramaribo (Suriname), Valencia (Spanje), Londen (UK), Porto (Portugal), Ljubljana (Slovenië), Miami (Florida), en natuurlijk in verschillende steden in Nederland.

Bekijk hieronder de partners en opdrachtgevers waarmee ik werk, en lees meer over mijn werk in gepubliceerde artikelen.

Partners en opdrachtgevers
Gepubliceerde artikelen